Bivši partner pucao u nju, pa završila u kolicima: U poslednjim trenucima pred smrt, uz nju je bio ovaj fudbaler
Milja Vujanović, Foto: youtube/mashavujanovic

SVI DETALJI

Bivši partner pucao u nju, pa završila u kolicima: U poslednjim trenucima pred smrt, uz nju je bio ovaj fudbaler

Filmski hroničari zabeležili su da je Milja, posle Eve Ras, bila druga glumica koja se skinula na filmu

Objavljeno:

Milja Vujanović, žena nesvakidašnje lepote i životne priče vredne filmskog scenarija, rođena je u Beogradu 1945. godine. Neki je pamte kao glumicu, drugi kao astrologa, a činjenica je da je širu popularnost stekla 1967, kada je kao dvadesetogodišnjakinja pobedila na konkursu za najlepšu ženu Srbije.

Milja Vujanović završila je dva fakulteta: Fakultet političkih nauka, na kom je i magistrirala, ali i Dramsku akademiju.

U njenoj filmografiji zabeleženo je dvadesetak naslova, među kojima je najpoznatije ostvarenje Želimira Žilnika "Rani radovi". Na Festivalu u Berlinu ostvarenje je dobilo Zlatnog medveda, dok nagrada za glavnu žensku ulogu nije dodeljena jer žiri nije mogao da se odluči između Milje Vujanović i Džeraldine Čaplin.

Filmski hroničari zabeležili su da je Milja, posle Eve Ras, bila druga glumica koja se skinula na filmu. Ostala je zabeležena i njena opaska da "bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena".

Iako su joj predviđali blistavu budućnost, od glumačke karijere je odustala uz obrazloženje da tekstovi koje izgovara pred kamerom nisu ono što bi ona u sličnim situacijama rekla.

"Ne biramo mi profesiju, već profesija bira nas", izjavila je pošto je odlučila da postane astrolog.

U tome je, kao i u mnogo čemu što je radila, bila pionir na ovim prostorima. Stekla je diplomu Američke federacije astrologa i otvorila prvi astro centar na Balkanu.

Kako je Milja Vujanović postala Regulus

Glasine da se Miljine "proročke" sposobnosti graniče sa mističnim, činile su da red pred njenim vratima bude sve duži i duži, a javna je tajna da su po savete dolazili i najmoćniji ljudi tog vremena.

Iako je bila san mnogih muškaraca, brak je nije zanimao. Ipak, javnost je ostala šokirana kada je objavila da se „udala“ za zvezdu Regulus i počela da se potpisuje kao Vujanović – Regulus.

Iz dve emotivne veze dobila je dvoje dece. Ćerku Mašu rodila je 1973. godine, a sina Leona 1985.

Tajna ljubav Milje Vujanović

Poslednjih pet godina života Mlja Vujanović provela je u invalidskim kolicima. Ostala je nepokretna nakon što je Obrad Zajek, sa kojim je deset godina bila u vezi, u nastupu ljubomore ispalio metak koji joj se zario u vrat. Preživela je, iako je malo ko verovao da je tako nešto moguće.

Na suđenju je izjavila da oprašta čoveku koji je u nju pucao i da ne želi da on isptašta zbog stanja u kom se nalazi. Zvuči paradoksalno, ali čovek koji ju je "smestio" u invalidska kolica, brinuo je o njoj do poslednjeg dana.

Preminula je 2005. godine, a ćerka Maša je kasnije ispričala:

"Deset dana pre nego što je umrla pozvala me je da dođem i dala mi sve što je imala: ključeve od stana, neku manju svotu novca, jednu audio-kasetu na kojoj mi je ostavila poruku, kompjuter. Osećala sam se kao da mi je vratila poverenje nazad".

Maša je tom prilikom otkrila i jedan detalj iz, do tada, brižljivo čuvane biografije Milje Vujanović.

"Neposredno pred smrt posetio ju je vladika Atanasije Jeftić u društvu njene nekadašnje velike ljubavi, Duleta Savića, jer je želela da olakša dušu. Taj momenat joj je bio veoma važan. To je bio njen trenutak spasa", otkrila je Maša mnogo godina kasnija.

Dušan Savić u braku je sa televizijskom novinarkom i voditeljkom Marinom Rajević Savić.

Bonus video:

01:15

DA LI ZNATE PRAVO IME EVE RAS? Ovo je jedva stalo u ličnu kartu, a JEDNO OD PREZIMENA JOJ JE VAGNER! Glumica otkrila sve detalje

(Espreso/zenablic/T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.